Temperatuur batterijen UPS systeem

Voorkom vroegtijdige vervangingen en storingen

Temperatuur batterijen UPS systeem

De batterijen zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van een UPS systeem. Wanneer de spanning aan de primaire zijde van een UPS systeem wegvalt schakelt het systeem over naar “batterij bedrijf” en leveren de batterijen de inverter de benodigde energie om de aangesloten apparaten van spanning te blijven voorzien.

Maar wist u dat de batterijen van UPS systemen gevoelig zijn voor de omgevingstemperatuur? Een te hoge temperatuur heeft namelijk een nadelig effect op de levensverwachting van batterijen.

Volgens de Eurobat norm hebben temperaturen boven de 22 graden zelfs al een negatieve invloed op de levensduur van batterijen.

Wat is Eurobat?
 Eurobat is een Europese samenwerking van batterijfabrikanten uit de automotive en industriële batterijbranche, samen hebben ze de Eurobatt norm geschreven. In deze norm staan afspraken met batterij fabrikanten betreft de te verwachte levensduur van batterijen.

Het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de UPS-batterijen zich in de juiste omgevingscondities bevinden. Het liefst in een in een droge, stofvrije ruimte, bij voorkeur met een temperatuur tussen de 19 en 22°C. Hierdoor kunnen vroegtijdige vervangingen en onnodige storingen voorkomen worden en zijn er geen onverwachte kosten.

Twijfelt u over de conditie van een batterijset?
Neem aub contact met mij op dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Bekijk mijn diensten voor batterijsystemen

Al meer dan 10 jaar ervaring met het bepalen van batterijcondities

  • Batterij impedantiemetingen

  • Batterij capaciteitstesten

  • Thermografisch onderzoek
  • Professionele rapportage

Lees verder

Gerelateerde artikelen

212 woorden  –  1 min leestijd

De grote van een UPS systeem hoeft niets te zeggen over hoe belangrijk hij is. In de praktijk zie ik vaak dat de kleinere UPS systemen, ook wel bekend als één fase UPS systemen.

264 woorden  –  1 min leestijd

In een UPS systeem zitten verschillende componenten die een maximale levensduur hebben. Één van deze kritische componenten zijn de condensatoren.

220 woorden  –  1 min leestijd

Wist u dat de batterijen van UPS systemen gevoelig zijn voor de omgevingstemperatuur? Een te hoge temperatuur heeft een nadelig effect op de levensverwachting van batterijen.